Известие

Collapse
No announcement yet.

защо заключихте темата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
    Значи една позната скоро си взе 166 2.4 и единственото което не и харесва е, че дизела много натоварва. Има едно специфично бучене при което някои хора ги боли глава. Едва ли при всички хора е така но поради тази причина никога няма да си купя дизел, последните 2 пъти като пътувах повече от 400 км с дизели и щях да умра, а глава ме боли 1 път на 3 месецал. Ако не беше така да съм си продал мойта и да съм си взел една 166 печка - уникално комфортна си е вътре нисък разход . перфектно ама с това бучене.......
    Хмммм.... че то тва 1 на милион ми се струва.... да не си екстрасенс... майтапа настрани ама тва само и единствено при 2,4 ЖТД на Алфа 166 ли се получава или и на други марки и модели дизела е така.... а да и коя година е двигателя... аре стига глупости... тва пък не го бях чувал като отрицателна черта на 166цата.... та то по тая логика от едно спукано гърне кръв от носа ли ще ти потече ? Не може да е вярно тва просто + тва не е ясно кое е по шумно на дълъг път...
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Че тя моята след 4000об реве като мечка не е за хора с главобол.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

това за шума при дизела е много странна работа моята е уникано тиха при 150 км. ме дразнят единствено аеродинамичните шумове щото изведнъж около тая скорост рязко се усилват но съм бил в 166-ци с такова бучене, че вътре не се стои ... но мога да обобщя че дизела е сравнително по-тих при висока скорост
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Чудна работа

И аз съм карал на брадовчедка ми 166-цата JTD ама шумове не съм чул, напротив със 180 ти се приспива вътре
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
            това за шума при дизела е много странна работа моята е уникано тиха при 150 км. ме дразнят единствено аеродинамичните шумове щото изведнъж около тая скорост рязко се усилват но съм бил в 166-ци с такова бучене, че вътре не се стои ... но мога да обобщя че дизела е сравнително по-тих при висока скорост
            Затова правиш като мене - музичка и няма да чуваш нищо
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
              Затова правиш като мене - музичка и няма да чуваш нищо
              при тебе проблема е че от една страна колата ти е тиха а от друга че музиката ти е шумна
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                при тебе проблема е че от една страна колата ти е тиха а от друга че музиката ти е шумна
                Нали Ама така не чувам и малките шумове
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Хмм много странно, 166 JTD е една от най тихите коли, бая бензини и дизелови коли съм карал и съвсем откровенно 166 просто е страхотно изолирана Най новото А6 3.0 тди е по шумно вътре, мойто БМВ и то, а БМВ 740 след 4000 оборота си с чува арабията демек след 180км си се чува е ся не мислте че е страшна работа но просто мотра загатва за себе с и повера който има, докато 166-цата на автопилот особено със 180 на тиха музика не чуваш мотор или поне мойта е така.

Comment

Хах А6 3.0TDI съм карал чува се все едно отпред няма двг ами някаква голяма пералня иначе си понавървява окачването обаче е доста серт за такава голяма кола.
                    sigpic

Comment

Позволете ми с няколко думи да обобща мненията. Проблемите не са в двигателите, а в главите на някои "състезатели". Някои хора прекаляват с телевизията. Това са туристически автомобили и хората са ги направили да имат възможността да те измъкнат от критична ситуация, имено за това може би е преместен прекъсвача да се включва на по-големи обороти. Но това не се тълкува по този начин от всички. Във Ф1 двигатели, направени за две състезания, гърмят когато продължително се карат в такива режими, а какво искате за нашите стари коли. Все едно да имаш мощна уредба, винаги да я слушаш на MAX и да се кефиш, че създава много шум, като не можеш да оцениш, че достойнствата на тази уредба е в разпространението на звука в пространството при нормална степен на увеличение. По същият начин стоят нещата и с мощният автомобил. Гърмят и бензинови и дизелови агрегати, независимо кой е производителя, никой не е застрахован от това, защото не знаем как са експлоатирани. Ако наистина държим на тези коли, нека правим за тях това, което зависи от нас и си помагаме вместо да се караме.
                      Last edited by old alfist; d.m.y г., 03:25.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Не съм чувал от много телевизия да гърмят мотори но много хора страдат от "Синдрома на Москвича" .
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                          Не съм чувал от много телевизия да гърмят мотори но много хора страдат от "Синдрома на Москвича" .
                          А може ли да обясниш какъв е този синдром
                          Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                          Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Позволете ми с няколко думи да обобща мненията. Проблемите не са в двигателите, а в главите на някои "състезатели". Някои хора прекаляват с телевизията. Това са туристически автомобили и хората са ги направили да имат възможността да те измъкнат от критична ситуация, имено за това може би е преместен прекъсвача да се включва на по-големи обороти. Но това не се тълкува по този начин от всички. Във Ф1 двигатели, направени за две състезания, гърмят когато продължително се карат в такива режими, а какво искате за нашите стари коли. Все едно да имаш мощна уредба, винаги да я слушаш на MAX и да се кефиш, че създава много шум, като не можеш да оцениш, че достойнствата на тази уредба е в разпространението на звука в пространството при нормална степен на увеличение. По същият начин стоят нещата и с мощният автомобил. Гърмят и бензинови и дизелови агрегати, независимо кой е производителя, никой не е затрахован от това, защото не знаем как е експлоатирана. Ако наистина държим на тези коли, нека правим за тях това, което зависи от нас и си помагаме вместо да се караме.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                              А може ли да обясниш какъв е този синдром
                              Накратко*.До вчера на Москвич, днес на бесна Алфа.Шегичка естестис**.

*Дългата версия може да е много дълга.
                              **Учудващо но съм в добро настроение.
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                              X